Üzenet7

Ökumenéről egyszerűen.

2021. június 30. 14:18 - tmsgy

A ma egyházának jelentős kérdése, amire rövid válaszokon túl lehetetlen válaszolni. Egyik pataki tanárom mondta: "Isten a gyümölcskosarat szereti, nem a turmixot." Sokféleségben teremtett, ez így van rendjén. A viták részei az egyháznak, mert semmi sem fekete és fehér. Ki pápai főségben, ki szabadon, ki egyházrendszerben él és tevékeny. Lehet vitázni egyik vagy másik létjogosultságáról és hatékonyságáról.

Az azonban világos: az Isten Országa egy. Aki bármilyen módon keresztbe tesz az Isten akaratának, az nem méltó rá. A meggyőződéses vaskalaposok, akik átkozzák a másképp gondolkozót, botránkoztatnak. "Jajj annak..." Valami még merészebb: minden herezis mögött van valami emberi igazság, valami jószándékú hitvallás. Ilyen a mi igazságunk természete: sosem egész. Az vesse rá az első követ, aki tökéletes dogmatikai tisztaságban él! Legyünk hát alázattal hittársaink felé.

Több az, ami összeköt, mint ami elválaszt!

komment
Címkék: ökumené

A bejegyzés trackback címe:

https://uzenet7.blog.hu/api/trackback/id/tr6616609002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása