Üzenet7

Mérgező

2021. július 01. 12:31 - tmsgy

Észrevétlenül mérgeznek minket. A 90-es évektől  kirobbanó teflon botrány világhírű lett, ugyanis a teflon borítású serpenyők gyártása közben rendkívül mérgező anyagokat juttattak a környezetbe. Azóta a kutatások szerint a világon élő majd minden élőlény szervezetében kimutatható a teflon alapanyaga.  Harmincöt éve történt a Csernobili katasztrófa, amikor a felrobbant erőmű hetekig ontotta magából gyilkos füstjét szerte Európában. Észrevétlen mérgeznek minket. Isszuk az ivóvízben, belélegezzük a levegőből, fogyasztjuk az élelmiszerekben.

Megannyi káros újdonság mérgezi lelkünket, hitünket, ami még súlyosabb: közösségi életünket. Talán észrevétlen, talán látványosan, de a világ szisztematikusan rombolja le mindazt, ami jó. Így a lassan össztársadalmi függőséget hozó telefonok, vagy az évtizedek óta romboló reklámok világa. Fel sem tűnik, sőt megszerettük, mint az elektromos áramot, amit az atom termel, vagy a teflonserpenyőt, amire nem tapad le a reggeli rántotta.

Lassan mérgeznek bennünket. Odáig jutunk, hogy már képtelen az ember a másikkal együtt unatkozni, csak ha mindketten lemerültek. Már fel sem tűnik az órák óta tartó tévé kapcsolgatás vagy videó húzogatás, miközben kapcsolataink erodálódnak. Lassú mérgezés áldozatai lettünk.

A lassú gyógyszer azonban továbbra is rendelkezésre áll. Minőségi idő, amit a Biblia felett töltünk el. Ha nem csak elolvasod a napi igét, hanem el is gondolkozol rajta. Ha megállsz néhány percre, és a tükörbe nézel. Az észrevétlen mérgektől lassan megszabadulhatsz.

Sőt, talán majd közösségeinkben is felbukkannak lassan azok, akiknek elegük van a méregből. Isten igéje sosem tér vissza üresen. 

nevtelen.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uzenet7.blog.hu/api/trackback/id/tr5016609596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása